Gode råd og tips til teoriprøven

Forbered dig på teoriprøven og bestå i første forsøg!

Hvis du gerne vil have kørekort, er du nødt til at bestå teoriprøven for at kunne gå op til køreprøven. Det kan være svært at bestå prøven, da den er gammel, og reglerne ikke altid er logiske. Det er derfor en god ide, at du øver dig grundigt, inden du skal op til prøven. På den måde kan du være sikker på at bestå i første forsøg

Vil du være godt forbedret, kan du med fordel øve dig på en række forskellige teoriprøver, hvor du kan se typiske billeder og prøve testen af flere omgange – de er nemlig ikke altid helt logisk formuleret.

Gode råd inden teoriprøven

Det bedste du kan gøre, er at øve dig igen og igen. Når du har tærsket teoriprøver i flere timer dag efter dag, så begynder formuleringer og billeder at hænge godt fast, og så er chancen for at bestå væsentligt større. Men udover det er der en række gode råd, du med fordel kan holde i baghovedet, hvis du gerne vil bestå prøven i første hug:

  • Fortæl ikke alle dine venner, at du skal op til prøven. Det lægger ekstra pres på dig selv, og du bliver lettere nervøs.
  • Bestil en teoriprøve, der ligger tidligt om morgenen. På den måde har du ikke hele dagen til at tænke over den – og til at blive nervøs.
  • Det gør du bedst ved at finde et online modul, (fx.teoriklar.dk) hvor du kan teste dine evner ved hjælp af tidligere teoriprøver.

Gode råd under prøven

Én ting er at forberede sig så godt, som man overhovedet kan. En anden ting er at sidde til teoriprøven. Derfor har vi selvfølgelig også fundet en håndfuld gode råd, du kan tage med dig ind til prøven:

  • Lad ingen spørgsmål være ubesvaret. Hvis du ikke svarer, så tæller det stensikkert som en fejl. Hvis du svarer enten ja eller nej, så har du trods alt 50% chance for at svare rigtigt.
  • Husk at det er ok at have op til 5 fejl.
  • Hvis du er i tvivl om et billede eller et spørgsmål, så pas på med at fokusere for meget på det. Du risikerer at overhøre det næste.
  • Din første indskydelse om svaret er rigtigt i 80% af tilfældene. Hvis du er i tvivl, så hold dig til din indskydelse – hvis du er helt sikker, skal du selvfølgelig lave det om.

Sådan griber du teoriprøven an

Når du har sat dig ned og skal starte besvarelsen af din teoriprøve, så kan du med fordel følge disse råd:

  • Læs spørgsmålene grundigt. I en teoriprøve er der tit mange spørgsmål og situationer, som kan snyde dig, og derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at læse selve spørgsmålet.
  • Svar med det samme. Når du læser/hører spørgsmålet, så svar med det samme. Hvis du venter for lang tid, så begynder der at opstå spørgsmål i hovedet, som ikke nødvendigvis er aktuelle, og det forvirrer dig – og forvirringen kan være svær at ryste af sig inden næste spørgsmål.
  • Følg din mavefornemmelse. Helt generelt skal du bare tro på dig selv. Hvis du har terpet og fulgt med i undervisningen, så kan du sagtens svare på spørgsmålene. Stol på dine mavefornemmelse – din første indskydelse er som regel rigtig.